Projekty

Przedstawiamy Państwu projekty i wizualizacje wykonane przez naszą firmę.

Dzięki zaufaniu jakim obdarzają nas nasi Klienci możemy sprawnie wykonać projekt dostosowany do indywidualnych potrzeb i możliwości danego Zleceniodawcy. Jesteśmy przekonani, że również Państwo uzyskają zadowolenie z naszych usług projektowych i dołączą do grona stałych Klientów firmy Holis Studio.

Słońce przez duże przeszklenia budzi mieszkańców. Śniadanie z widokiem na ogród, poranny jogging, pogawędka z sąsiadem w osiedlowej piekarni, samochód czekający w chłodnym parkingu lub cieniu drzewa a może rower kuszący przejażdżką. Powrót, chwila wytchnienia z dzieckiem na placu zabaw, rozmowa na ławce, rodzinna kolacja na przestronnym tarasie. Cisza, spokojny sen. Tak tu płynie czas… Budynki w standardzie domów pasywnych o zapotrzebowaniu 15 kWh/m2rok. Zwarta bryła o niskiej wartości stosunku A/C. Słoneczna ekspozycja długich elewacji i przeszkleń. Stałe osłony przeszkleń. Ciągła izolacja termiczna i eliminacja mostków. Szklenia trójszybowe o współczynniku U=0,8 W/(m2*K). Przegrody zewnętrzne o współczynniku U=0,1-0,14 W/m2K. Szczelność na poziomie n50

Hala sportowa znajduje się w sąsiedztwie Parku Wodnego w Tarnowskich Górach. Budynek obejmuje halę sportowo-widowiskową z widownią na 600 miejsc, sale do squasha oraz ściankę wspinaczkową wraz z niezbędnymi zapleczami. Rozwiązania przestrzenne umożliwiają organizację zawodów sportowych oraz wystaw i targów.

Monumentalne założenie obiektów Muzeum II Wojny Światowej zlokalizowane w Gdańsku u wlotu Kanału Raduni do Motławy. Projekt obejmuje budynek wraz zagospodarowaniem przyległego terenu i ekspozycją plenerową.

Rozbudowa campusu o kompleks obiektów naukowo-dydaktycznych Wydziału Nauk Społecznych, Wydziału Nauk Ekonomicznych oraz Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie.

Projekt obejmuje zmianę wystroju i aranżacji pomieszczeń w budynkach INIG w Krakowie oraz w Warszawie. W budynku INIG w Krakowie w zakresie opracowania znalazły się wnętrza holu wejściowego, korytarzy i toalet ogólnodostępnych, sal szkoleniowych i konferencyjnych wraz z zapleczem oraz zespół gabinetu dyrekcji. Głównym założeniem dla projektu było odtworzenie historycznego układu przestrzennego wnętrz przy równoczesnym nadaniu im współczesnego wyrazu oraz dostosowaniu do obecnych potrzeb użytkownika. W częściach wspólnych ujednolicono rozwiązania przestrzenne i materiałowe. W budynku w warszawie projekt obejmował sale konferencyjno-szkoleniowe.

Przebudowa kamienicy z zachowaniem historycznych elewacji. Zmiana funkcji na obiekt kultury mieszczący salę sceniczną, salon muzyczny, galerię sztuki, kawiarnię z trafiką oraz zaplecze sceny ulicznej i szalety publiczne. Drugie miejsce w konkursie architektonicznym.

Projekt obejmuje rozbudowę zabytkowego kina Capitol w Wałbrzychu na potrzeby siedziby Miejskiego Domu Kultury z siedzibą Orkiestry Sudeckiej i filharmonią. Duża sala koncertowa zaopatrzona jest w pełne zaplecze sceniczne potrzebne do realizacji programu teatru muzycznego. Funkcję uzupełnia parking wielopoziomowy oraz komercyjne powierzchnie biurowe.

Inwestycja obejmuje dwa budynki stanowiące uzupełnienia kwartałów zabudowy śródmiejskiej u zbiegu ulic Jana Pawła II, Mikołowskiej i Dunikowskiego. Jeden z nich stanowi zabudowę mieszkaniową wielorodzinną z usługami w parterze. Drugi obiekt jest garażem wielopoziomowym z lokalami usługowymi w przyziemiu.